De laatste wedstrijd voor de winterstop was uit tegen Oranje Nassau, de nummer 6 van 3D.
Deze ex-tweedeklasser bleek niet de sterkste tegenstander tot nu toe, maar toch bleven de punten in Almelo.

In de schaduw van het Polman stadion ligt het hoofdveld van ON. Opmerkelijk genoeg geen tribune, dat was met name in de tweede helft een groot gemis. Het regende en regende en stopte niet meer.
Koud en guur. Dan moet het voetbal dus hartverwarmend zijn om niet vervroegd de warme kantine op te gaan zoeken.
Bruchterveld begon goed. Dat leverde na 5 minuten al een strafschop op nadat Koen Dijk onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen. Koen Otten (Otto volgens de speaker) schoot de Tricolores hard naar de 0-1 voorsprong. Eindelijk een keer op voorsprong. Meteen daarna kopte Jarno Otter na een vrije trap hard in, maar de bal werd voor de lijn gekeerd, de rebound was voor Koen Otten, maar nu stond keeper Roberto Stopel in de weg.
Dezelfde Otten was daarna even van de leg, maar kleine foutjes werden niet afgestraft.
Nog binnen het kwartier weer een kans voor de gasten. Een corner van Smit werd door een ON-er net naast z’n eigen doel gekopt, vreemd want het doel was toch breed genoeg zag de grote schare Bruchterveld supporters.
Na 23 minuten de eerste grote kans voor ON. Rechtsbuiten Mert Saricicek was een plaag voor directe tegenstander Otter. Deze keer werd hij bediend vanaf links, maar mikte hij net voorlangs het doel van Huisjes. Na een half uur raakte Koen Dijk de bal net ietsje teveel met z’n kruin om deze tot een doelpunt te kunnen verlengen. Zo leken de Tricolores te gaan rusten met een voorsprong, maar een moment van onachtzaamheid gaf de geheel vrijstaande Ragnar Wolf de kans aan te leggen voor een prachtige krulbal die over Huisjes in het doel belande. Toch nog 1-1 bij de rust.

ON kwam beter uit de kleedkamer. Saricicek schoot gelukkig net naast.
ON drong meer aan en Bruchterveld was meer op de counter aangewezen. Mede daarom werd de niet geheel fitte Benjamins werd toch ingebracht voor Snippe om te proberen wat te forceren met z’n snelheid.
Maar de beste kans was weer voor Sarcicek, maar hij raakte de bal volledig verkeerd na een splijtende pass. De irritatie nam toe bij de ON-spelers en ze reageerden dat af op de tegenstander en de prima leidende arbiter Stan Smit. De leverde geel op voor Saricicek en Ponsteen.
ON kwam steeds vaker voor het doel van Huisjes. Eerst ging een voorzet nog bovenop de deklat, maar even later was het toch raak. Bij een corner werd er matig gedekt en van dichtbij prikte de piepjonge invaller Bradley Nyika (16) raak.
Met nog een kleine twintig minuten te gaan kwamen Op de Haar en Reinders en het veld voor Niek Dijk en Lubbers. De beste kansen bleven voor ON. Nyika schoot maar net snoeihard naast en volledig doorgebroken Saricicek werd door Huisjes gestuit. De rebound ging voorlangs.
In de 85e minuut gebeurde dan toch wat al even in de lucht hing. Een andere invaller, Mauro Lodde, schoot van twintig meter op doel, maar de bal werd onderweg van richting veranderd, waardoor Huisjes kansloos was, 3-1.
In de 90e minuut werd Benjamins net buiten de zestien onderuit geschoffeld, hetgeen Tom Frieling en Wolf (commentaar) geel opleverde.
De vrije trap werd door Op de Haar heel netjes benut en gaf de stand een draaglijker aanzien, 3-2.
Jonne Lambers pakte nog een gele kaart en ON raakte nog een keer de paal, maar in de stand kwam geen verandering meer.
Wéér net niet….

Nu resten er 5 weken van uitrusten, oliebollen eten, wat drinken, blessures laten genezen, beetje trainen en een paar oefenpotjes.
Op 25 januari 2020 komt dan SVVN naar de Noppenweide, waarna we dan op de helft van de competitie zijn beland. Zoveel pech als het team m.n. door veel blessures heeft gehad, kan in de tweede seizoenshelft toch niet nog eens gebeuren.
Als iedereen weer terug en volledig inzetbaar is, zal blijken dat het team voldoende kwaliteit bezit om ook volgend seizoen weer derde klasse te spelen. Ook voor de nieuwe trainer Job Lamberink zou dit een prachtig cadeau zijn.

Op 23 dec speelt Bruchterveld in sporthal de Kamp (Hardenberg) een voorbereidingstoernooitje voor het bekende Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Tegenstanders zijn dan Bergentheim, DOS’37, EMMS en Marienberg.
Het PWZ begint voor de Tricolores met de eerste ronde op zaterdagavond 28 december in Gramsbergen. Hier speelt men tegen gastheer Gramsbergen, SCN (Nieuwlande), KSC ( Schoonoord) en Hoogeveen (zat).