Bruchterveld 1 speelde vandaag haar eerste oefenpotje in het nieuwe seizoen 2024-2025, onder leiding van trainer Arjan Eshuis.
De Zwaluwen van SVZW 2 waren vandaag de tegenstanders. Deze jongens spelen in de 1e klasse reserve van de KNVB.  Voorgaande jaren bleken zij een mooie oefentegenstander voor de Tricolores. Dat was ook vandaag het geval.

Bruchterveld begon met een snelle voorsprong door Luuk Benjamins. Enkele minuten later was het alweer gelijk, toen een aanvaller wel erg vrij de 1-1 kon binnenkoppen.
Hierna moest nieuwe keeper Senne Lambers een paar keer handelend optreden om levensgevaarlijke counters onschadelijk te maken. De verdediging stond niet echt op scherp. Toch kon hij de 1-2 niet voorkomen, toen de counter over twee schijven goed werd afgerond na slordig balverlies van de Tricolores aan de andere kant.
Aan Bruchterveld-kant was Milan Eggengoor de meest gevaarlijke man. Hij was met enkele acties dicht bij de 2-2-, maar de 1-2 met rust had ook wel 2- of 3-4 kunnen zijn.
Na de thee speelden naast debutant Lambers ook de nieuwelingen Kaj Mulder en Milan Veneman voor het eerst in het mooie tenue van vv Bruchterveld. Beiden deden het zeer verdienstelijk, beiden waren ook dichtbij hun eerste doelpunt voor de club.
Bruchterveld had de zaken verdedigend beter onder controle, maar kon het overwicht toch maar één keer in een doelpunt uitdrukken. De 2-2 was overigens de afronding van Koen Dijk na een flitsende aanval over links.
De mooiste goal van de dag was van Kaj Mulder, maar zijn mooie boogbal in de verre kruising werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.
Zo eindigde deze eerste graadmeter in een 2-2 gelijkspel.
Belangrijker is echter dat Eshuis een indruk heeft gekregen van alle 17 beschikbare spelers, terwijl er ook nog enkele op vakantie waren.
A.s. dinsdag speelt Bruchterveld 1 om 20:00 uur thuis tegen HHC O19.