Na het verlies in de eerste competitiewedstrijd in Ommen moest er een passend antwoord komen in de volgende twee wedstrijden, te weten Hulzense Boys 3-thuis en Hardenberg ’85 2-uit. Hieronder leest u de verslagen.

——————————————————–

28 september 2024, Vandaag ontvangen wij de Hulzense Boys 3 op de Noppenweide in Bruchterveld.

Het is prachtig weer om te voetballen, en het eerste veld is vochtig van de afgelopen dagen ,al met al de juiste elementen voor een mooie winst vandaag. We hebben namelijk wat goed te maken ten opzichte van het verlies vorige week in Ommen. Vandaag drie punten zal een hoop doen met het moreel en vervolg in de competitie.

Zoals vanouds worden we voorafgaand de wedstrijd goed geïnstrueerd door Hans en nemen we samen de laatste tactieken door zodat we de neuzen dezelfde kant op hebben. De opstelling wordt benoemd en het is tijd voor de warming-up een half uur voor tijd.

Iedereen warm? Top, de kleedkamer in shirts aan en rammen. Er klinkt een luide groepskreet uit de kleedkamer waarna we met opgeheven hoofd het veld betreden om vervolgens na een kantwissel de bal om 12:00 te laten rollen !

We spelen vanuit een vertrouwde positie laten de Hulzense Boys komen en we zitten er meteen strak bovenop. Ons handelsmerk ‘voor elkaar knokken’ word goed ik werking gezet en komen door de strakke druk verder op de helft van de tegenstander na minuut 2 krijgen we een corner die word getrapt door Hugo vanaf de rechter kant. De bal draait de 16 in en ons aanvoerder Robbert zet zijn hoofd tegen de bal en knikt de bal tegendraads het net in, geen enkele kans voor de keeper 1-0, dit smaakt naar meer. Na de aftrap klappen we er meteen in, zonder de bal nog over ons helft te laten word er een combinatie gevonden op het middenveld waarna Bas de diepte in word gestuurd om vervolgens een prachtige assist te leveren op Boaz die geen moment twijfelt en de trekker overhaalt om vervolgens binnen 3 minuten het scorebord op 2-0 te zetten.  Als we zo snel op voorsprong komen moeten we dit naar ons toe kunnen trekken, maar niks is minder waar, een keer knipperen en de spits van Hulzense Boys word doormiddel van een steekpass bedient en maakt het af voor de 2-1. Een wake up call… scherp blijven boys we mogen dit niet nog een keer laten gebeuren . Niks blijkt minder waar, via de linker kant van het veld word de bal snel vooruit gespeeld en voor gezet, de spits komt tussen beide centrale verdedigers vandaan en weet de bal het net in te werken… 2-2 en dit in de 6e minuut. Nog enigszins met ‘een bek vol tanden’ moeten we dit weer op zien te pakken en naar ons kant weten te buigen, maar hoe ? Het spel verloopt stroef tussen de jongens van Bruchterveld 2 en het vizier staat niet op scherm… er volgen wat kleine kansen maar dit loopt op niks uit . Nog voor het einde van de eerste helft word er de 2-3 gemaakt omdat Hulzense Boys een vrije man vind via de rechterkant die hem voor open goal afmaakt. Het rustsignaal klinkt… tijd voor verandering, we kiezen voor een aanvallendere opstelling waarin we hopen meer creativiteit in ons spel te krijgen en zodoende goals te maken. We blijven tegen onszelf voetballen dit resulteert in een gele kaart voor Jorben en nog 2 tegen goals. Er word nog een penalty versierd die word opgeëist door dezelfde man van de gele kaart en word als een ware specialist geplaatst in de rechteronderkant van het net. Even word er nog geloofd in een aansluiting maar dat blijft helaas uit. We druipen het veld af na een onnodig verlies voor ons gevoel. We mogen het hier niet bij laten zitten en laden ons op voor de aankomende pot tegen Hardenberg ‘85 waar we nog wat recht moeten zetten na ons verlies in de beker thuis.

5 oktober 2024, een zonnige ochtend op de velden bij Hardenberg 85 het douw staat nog op het kunstgras, fantastisch voetbalweer. We hebben wat goed te maken na het verlies in de beker en gaan er vandaag weer alles aan doen om de punten mee te nemen naar de Noppenweide! Na het horen van de opstelling in de kleedkamer gaan we full-focus de warming-up in . Nu we warm zijn trekken we ons terug om de wedstrijdshirts aan te trekken en voor het laatst bij elkaar te komen om elkaar op te jutten.

12:00 aftrap op veld 2 tegen Hardenberg 85 kom op boys we hebben wat goed te maken.
De bal rolt … we beginnen vel maar de eerste aanval van Hardenberg 85 word verzilverd met een goal via een open gelaten ruimte op de linkerflank. We spelen nu vanuit 1-0 achterstand en de druk moet verlegd worden. Het word goed opgepakt en komen steeds meer op de helft van de tegenstander.
We houden de druk goed vast en geven weinig weg, jammer van het tegengoal. De kansen stapelen zich op het is wachten op de 1-1 hij hangt in de lucht. En daar is hij dan via een prachtig aangesneden vrije trap van Niels word de gelijkmaker binnen gekopt door ons lange ex-keeper Kevin, prachtige goal we doen weer mee! De kansen voor Bruchterveld houden aan en de strijdlust is zichtbaar de wedstrijd trekken we langzaam naar ons toe .
Nu doorzetten in de 2e helft het fluitsignaal klinkt en hopen nou sterker aan te kunnen treden na de rust! Hardenberg 85 lijkt orde op zaken gesteld te hebben en komt sterker uit de rust, ondanks dat er meer op ons helft gespeeld word volgt er nog een kans voor Jorben maar word niet omgezet in een goal. Door een prachtige steekbal word de tegenstander vrijgespeeld en komt 1 op 1 met Ricus die de bal uit het net houd… prachtige redding en de strijd vervolgd zich. De volgende aanval doet zich voor, de tegenstander word in buitenspelpositie aangespeeld en er komt een goal uit voort. De scheids wilt niets weten van de vlagger en telt de goal. Onterecht. Lang duurt het niet de koppen staan op scherp en de duels zijn voor ons, vanuit de corner voor ons word de bal op het hoofd van Boaz geplaatst en knikt raak 2-2 en terecht. Toch komt Hardenberg weer snel door en kopt er een voorzet in. 3-2 kunnen we nog een keer aanzetten voor een gelijkmaker ? Helaas blijft het erbij en gaan we het veld af met een vervelende nasmaak. Op naar volgende week.