Bruchterveld kreeg gisteren medekoploper Voorwaarts op bezoek. Na een slaapverwekkende eerste helft gebeurde er in het tweede bedrijf juist enorm veel. Met aan het eind twee ploegen die ontevreden moesten zijn met het resultaat.

De thuisploeg begon wederom zwaar gehavend aan deze wedstrijd, een handvol basiskrachten ontbraken. Maar met o.a. een linksbuiten als linksback waren er in ieder geval elf aan de start.
Meest in het oog springende van de eerste helft was de zware overtreding op Gijs Odink die door arbiter Vogelaar vreemd genoeg werd weggewuifd.
Het voetbal in de eerste 45 minuten was van een bedenkelijk niveau.
De toeschouwers zagen dan ook smachtend uit naar de koffie dan wel een biertje in de rust.

Het was alsof de stroomstoring in huize Reinders van invloed was op de spelers in de tweede helft. In de eerste helft vloog de aardlek eruit, geen energie. Toen in de rust het probleem was verholpen, stroomde de energie weer door het huis, in dit geval ook door de beide elftallen.
In de turbulente tweede helft gebeurde er vanaf de aftrap van alles. Het werd ook al gauw duidelijk dat de arbiter het allemaal wat teveel werd. Een nogal warrige leiding leidde tot veel irritatie. Kleine dingen bestraffen, grovere zaken gewoon afdoen met “zeurende kinderen”.
Eerste kans was voor Ryan van de Berg, maar zijn kopbal werd gestopt door “Allie” Toprakcan.
Dan aan de andere kant een mooie buitenkantvoetinzet van Kilian Ekkel net over het doel en Dylan Snippe die op de attente Lambers stuitte. Mauro Slatius hard in het zijnet en Ryan van de Berg lomphard en onbesuisd net naast het doel.
Na een uur moest Niek Op ’t Ende zich geblesseerd laten vervangen door Ramon Luisman.
Meteen erop een prima actie en schot van Eggengoor, maar door de doelman tot corner getikt. De afvallende bal van deze hoekschop werd door Luuk Benjamins vanaf 25 meter hard ingeschoten, 1-0.
Dan een enorme kopkans voor Bernd Bove, maar hij had z’n dag niet, bleek ook later.
Aan de andere kant leek de beslissing te vallen. Met nog 20 minuten op de klok was de snelle Veneman z’n tegenstander te vlug af en werd binnen de beruchte lijnen licht aangetikt. Ondanks het feit dat Vogelaar op grote afstand stond werd ’t wel met een penalty bestraft. Aanvoerder Thijs Nijman nam z’n verantwoordelijkheid en schoot de bal hard en laag binnen, 2-0 en kat in ’t bakkie denk je dan. Maar….. even terugdenkend aan de wedstrijd van vorig seizoen werd de stemming toch even wat getemperd. Toen kwamen de oranjehemden na dezelfde tussenstand immers in blessuretijd nog terug tot 2-2.
Twee oudgedienden kwamen in het veld. Op de Haar bij de gastheren en Gert Dogger (43!) bij de gasten. In minuut 77 valt dan toch de gevreesde aansluitingstreffer. Boaz Mulder kopt bij de tweede paal een voorzet binnen de palen.
Hierna enkele hachelijke situaties voor het doel van Lambers, waarbij hij zich tot drie keer toe in positieve zin kon onderscheiden. Vogelaar wuift nog maar eens een grove overtreding op Op de Haar weg en is de kluts aardig kwijt.
Ramon Wessels krijgt z’n tweede gele kaart en mag vertrekken, maar ook met 10 man jaagt Voorwaarts door. Een domme overtreding aan de zijkant levert een vrije trap op voor Voorwaarts. Thomas Olsman produceert een inswinger en verrast hiermee ook doelman Lambers, wederom 2-2 in blessuretijd.
Dan minuut 95:  Benjamins ligt met kramp op ’t veld, tegenstander weigert de bal over de zijlijn te tikken en maakt volop gebruik van de ontstane ruimte, vervolgens is ’t Thijs die Dylan Snippe onderuit tikt in de zestien. Strafschop.
De al eerder genoemde Lars Bove belast zich hiermee, maar produceert een slap schuivertje, die Lambers klem kan pakken. Wedstrijd meteen afgelopen.
Moet je dan blij zijn? Na 70 minuten heb je drie punten, na 90 minuten 1 punt, na 95 minuten bijna 0 punten en dan toch weer 1 punt.
Feit is dat het puntenaantal van de Tricolores is verdubbeld van 1 naar 2.
Hiermee blijft het op de 11e plaats op de ranglijst.