Na de kansloze nederlaag afgelopen zaterdag tegen DKB kan Bruchterveld zich revancheren voor deze complete off-day. Er zat in de wedstrijd tegen DKB geen positieve energie, geen spelvreugde; het stroomde gewoon niet. Had dit te maken met onderschatting, teveel tactisch aanpassen aan de tegenstander of heb je nu eenmaal in een seizoen zo’n wedstrijd. Echter, wat de oorzaken ook zijn, wedstrijd is gespeeld, de score staat in de boeken. Dus dikke streep eronder en door!

En bedenken dat je beter één keer met drie doelpunten verschil kan verliezen dan drie keer met 1 doelpunt verschil…

Dus nu Hardenberg ’85 uit. In het seizoen 2014-2015 was deze wedstrijd een topper tussen de nummers 1 en 2 in de competitie. En won Bruchterveld afgetekend met 0-4, met in de gelederen onder andere de broers Gerjon en Koen Otten, Gerwin Stegeman, Rob Lubbers en Bas Waterink die als invaller twee keer scoorde. En toen ook al Lesley op de Haar die scoorde.

Hoe anders de wedstrijd van zaterdag. Beide ploegen hebben allebei nog maar 1 punt en staan dus in de onderste regionen van deze prille competitie. Hardenberg begon nog met een verdienstelijk gelijkspel tegen Dedemsvaart, één van de favorieten in deze klasse. Vorige week ging men, uiteindelijk met 10 man, met 2-1 ten onder tegen Voorwaarts, ook altijd een lastig te bespelen ploeg. In de beker won Hardenberg eenvoudig, dat dan weer wel, met 6-1 van DKB.

Kortom, ondanks dat ene punt is de ploeg van de ons bekende Harold Muis, een geduchte tegenstander. Vorig jaar verloor Bruchterveld thuis met 0-1, met volgens het verslag “Tricolers geven niet thuis tegen Hardenberg ‘85”. Uit werd met 1-1 gelijkgespeeld ondanks geruime tijd met een man meer te hebben gevoetbald.

Het thuis geven hebben we dus al eens gedaan tegen Hardenberg en ook dus dit seizoen al tegen DKB. En omdat veel van onze spelers in Hardenberg wonen is het thuis geven, lijkt mij, redelijk eenvoudig…

Dus voor zaterdag is het volle bak inzet, passie en spelvreugde om er voor te zorgen dat de eerste overwinning van Bruchterveld in deze Buurtbuscompetitie® in de boeken kan. En we aan gaan sluiten in de middenmoot.

De scheidsrechter is de heer Baars. Met een zonnetje, droog en 15 graden op de fiets naar Hardenberg en onze jongens ondersteunen en met drie punten onder de snelbinders terug naar Bruchterveld, want:

“DOAR MUT ’t OP AN“